Kurban Bayramı Kutlamaları
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.
ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu ÖZ Hanedan Pide ve Kebap Salonu
UŞAK SERAMİK SAN. A.Ş.

İlimizde Su Ürünleri Avlanma Zamanları Ve Uyulması Gereken Kurallar

İlimizde Su Ürünleri Avlanma Zamanları Ve Uyulması Gereken Kurallar

İlimizde Su Ürünleri Avlanma Zamanları Ve Uyulması Gereken Kurallar
İlimizde Su Ürünleri Avlanma Zamanları Ve Uyulması Gereken Kurallar Ali Demir
Bu içerik 1859 kez okundu.

İlimiz sınırları dahilinde DSİ ve İl Özel İdaresi yapımı Sulama, HİS, ÇAHİS göletleri olmak üzere çok sayıda irili ufaklı gölet bulunmaktadır. Dikendere, Küçükler barajı ve  Adıgüzel Barajında 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in 34. Maddesi 1. Fıkrası gereği yıl boyu avcılık yasaktır. 4/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in Ek-5 maddesi gereği Baltalı göletinde amatör avcılık tamamen yasaktır.

4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in 49. Maddenin 6. Fıkrası (a) bendi "Göletlerde ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapılması yasaktır. Göletler sadece onaylanmış ve izin verilmiş projeler için kiraya verilebilir. Projeye dayalı olarak üretime açılan göletlerde yapılacak üretimle ilgili esas ve hükümler Bakanlıkça belirlenir." İbaresi bulunmaktadır. Merkezde Kayaağıl, Banaz İlçesinde Karaköse, Yenice, Gedikler, Kozviran ve Dümenler göleti projeye dayalı kiralanmış olup 4/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in 14. Madde 11. Fıkranın (c) bendi "Kafeslerde yetiştiricilik amacıyla kiraya verilen göletler hariç, projeli olarak kiraya verilenlerde amatör avcılık yapılması yasaktır. Sadece kafeslerde yetiştiricilik amacı ile kiralanmış göletlerde ise kafeslere 100 m.'den daha yakın olmamak kaydıyla amatör avcılık serbesttir." hükmü gereği amatör avcılık yapılması yasaktır.

Göletlerimizde sazan (aynalı, pullu), kadife, tatlı su kefali, turna, tatlı su kereviti, tatlı su levreği ve istilacı türler (İsrail sazanı, gambusya, havuz balıkları, caraccius, güneş levreği) bulunmaktadır. İstilacı türlerin avcılığı yıl boyunca serbesttir.  İlimizde 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında sazangiller avcılığı (Sazan, Kadife, tatlı su kefali) yasaktır. Tatlı su levreği ve yayın balığı da bu yasak kapsamına dahil olup göletlerimizde mevcut değildir. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta ile avcılık yapabilir ve bir oltada en fazla 3 iğne bulundurulabilir. 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in 13. Maddesi ile "tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yeri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır." hükmü bulunduğundan ve 49. Maddenin 6. Fıkrası (a) bendi' ne  istinaden ticari avcılık olarak değerlendirildiğinden iç sularda, yetiştiricilik tesislerinin hasat işlemi dışında, her türlü ağla avcılık yasaktır. Sazan balığında boyut en az 40 cm. olmalıdır ve alıkonulabilecek sayı en fazla 5 adettir. Kadife balığında boy limiti 26 cm. ve avlanabilir miktar 10 adettir. Tatlı su kefalinde boy limiti 20 cm. dir. 15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında Turna avcılığı yasaktır. Boy limit en az 40 cm. olmalıdır ve alıkonulabilir miktar en fazla 5 adettir. 1 Kasım – 30 Haziran tarihleri arasında Kerevit avcılığı yasak olup boy limiti 10 cm. dir.

Kaynak:Uşak Tarım Müd.Web Sitesi

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın  Kokreçte Yenir
Banazda Kuzu Kokoreç Yalçın Kokreçte Yenir
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon
Tarihi Eser Kaçakçıları'na Uşak Jandarmasından Operasyon