Büyük Tehlike! Banaz Bahadır Köyü Sulama Gölet’inde Korkutan Sızdırma

Büyük Tehlike! Banaz Bahadır Köyü Sulama Gölet’inde Korkutan Sızdırma

BANAZ - 2020-02-20 15:55:53

2014 yılında başlanılıp, yapımı devam eden Banaz İlçesi Bahadır Köyü Sulama Gölet’inde, edinilen bilgiye göre, Gölet’in set e yakın bölümünün tabanında, sebebi belli olmayan büyük bir çukur meydana geldi. Buna bağlı olarak Gölet'in tabandan sızdırma yaptığı tesbit edildi.Gölet’in doluluk oranın %70 civarında olduğu Bahadır Köyü halkı tarafından söyleniliyor. 

Gölet’in altında bulunan 4 köy büyük risk altında. Risk altındaki köyler; Bahadır Köyü, Alaba Köyü, Hatıplar Köyü, Banaz Köyü. Gölet’in çevresinde Jandarma ve AFAD ekimlerince vatandaşlar tedbiren uzak tutuluyor.

Jandarma ekipleri risk altında bulunan Köy muhtarlıklarına, vatandaşların gerekli tedbirlerin alması için uyarılarda bulunuldu.. Olayla ilgi şu ana kadar can ve mal kaybına rastlanılmadı. 
Risk altındaki Köylerdeki vatandaşlarımızın, özellikle dere yatağında evi olan vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliği için dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almalarını önemle duyururuz. 

Not: Yeni gelen bilgiler, Habere eklenecektir.

Gölet'le ilgili bilgiler:
13.420.416 TL’ye ihale edilen Uşak Banaz Bahadır Barajı; Ege Bölgesi’nin Büyük Menderes Havzası içerisinde, Uşak ili, Banaz ilçesi, Bahadır köyünün yaklaşık 3 km kuzeyinde Sıracevizler deresi üzerinde yer alıyor. Temelden yüksekliği 49 metre olan barajın gövde tipi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edildi. Depolama hacmi 2 milyon 44 bin m3 dir..

Uşak Banaz Bahadır Barajı Sulaması işi kapsamında 6 bin 430 dekar arazi kapalı sistem sulama sistemiyle sulanacak. Proje ile 2 milyon 44 bin m3 depolama kapasitesi bulunan Bahadır Barajından mevcut haliyle kuru tarıma dayalı ve gelir seviyesi nispeten düşük olan dağ köylerinin sulu tarıma geçmesi sağlanacak, çiftçilerin yağmurlama ve damla sulama yapmalarına olanak tanınacak. Sebze yetiştiriciliği, seracılık ve yem bitkisi üretimiyle kırsal kesimin ekonomik ve refah seviyesinin geliştirilmesi, şehirlere göçün azaltılması ve ülkemizin üretim gücünün artırılması amaçlanıyor.
 
Projede 2016 yılı Şubat ayı itibariyle,
-Baraj inşaatı kapsamında yapılacak olan 3 km’lik rölekasyon yolu inşaatı bitirildi,
-213 metre uzunluğundaki derivasyon tünelinin beton imalatları tamamlandı.
-Tünelde yaklaşık 3 bin 850 m3 beton kullanıldı.
-Batardo tamamlanarak derivasyon sağlandı. Gövde dolgusunun %100 luk bölümü olan dolgu tamamlandı.
-Dolusavak ve dipsavak kazısı %100 oranında tamamlandı,
-Gövde sıyırma kazıları % 100 oranında tamamlandı,
-Enjeksiyon işleri % 100 oranında tamamlandı.

Günün Diğer Haberleri