Kaymakam Demiröz; Jeotermal Turizm İle Kırsal Turizmin Tam Entegrasyonunun Banaz’da Sağlanacağına Yürekten İnanıyoruz.

Kaymakam Demiröz; Jeotermal Turizm İle Kırsal Turizmin Tam Entegrasyonunun Banaz’da Sağlanacağına Yürekten İnanıyoruz.

Kaymakam Demiröz; Jeotermal Turizm İle Kırsal Turizmin Tam Entegrasyonunun Banaz’da Sağlanacağına Yürekten İnanıyoruz.

BANAZ - 2018-05-15 09:58:36 Bu içerik 805 kez okundu.

Uşak Valiliğince düzenlenen "Termal Turizmde Yeni Destinasyonlar" çalıştayı 12 Mayıs 2018 tarihinde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) konferans salonunda düzenlenen açılış töreni ile başladı.  

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Sayın Valimiz Salim Demir, ilin önemli jeotermal kaynaklara sahip olduğunu söyledi. 
Çalıştayda Türkiye'deki termal kaynaklar ve Uşak özelinde sunumlar yapılacağını ifade eden Sn. Vali Salim Demir, termal kaynakların özel teşebbüsler tarafından daha verimli kullanımı için her türlü desteği vereceklerini ifade etti. 

Dünyanın her yerinde termal kaynakların olduğunu ancak ülkemizin termal kaynaklar açısından dünya üzerinde eşsiz bir yere sahip olduğunu ifade eden Sn. Valimiz Salim Demir, "Ülkemizin her bölgesinde bulunan termal kaynakların içerinde Ege Bölgesinde yer alan kaynaklar eşsiz bir yere sahiptir. 6 tane termal kaynağı olan ilimizde bir tane termal tesis bulunmaktadır. İlimizde yenilerini bulmak istediğimizde, çok daha zengin kaynakların bulunacağına inanıyorum. Ama mevcuttaki kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmak zorundayız. İlimiz Ege Bölgesinin kalbi konumundadır. Bu konumu, mevcut dinamiklerimizi de hayata geçirip, termal kaynak açısından hazır halde bulunan kaynaklarımızı en akılcı şekilde kullanarak turizm sektörüne sunmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek istiyorsak, her sektörde olduğu gibi termal Sağlık Turizminde de yapmak zorundayız.  Termal'in başkenti olarak gösterilen komşu ilimiz Afyonkarahisar'da 127 derece su sıcaklığı var. Bu sıcaklık ilimizde de var mı dır, ben var olduğuna inanıyorum. 127 derece ne anlama geliyor dediğimizde sıcak su ve buhar anlamına geliyor. Buda ürettiği enerjiyle hem elektrik üretimine, hem termal seraların, hem de otellerin faydalanması anlamına geliyor. Yanı başımızdaki bu örneği ilimizde de faaliyete geçirmemiz gerekiyor.  Dünya artık turizmde konsept olarak sağlık turizmine kaymış durumda. İnsanların hem tedavi amaçlı hem de sağlığını koruma amaçlı olarak Termal Sağlık Turizmine olan ihtiyacı gün ve gün artmaktadır. Bu sebeple düzenlediğimiz bu çalıştayın İlimizin termal kaynaklarının kullanımı ve önemini bir kez daha detaylı bir şekilde ortaya çıkartacağına inanıyorum. Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza, yurt dışından ve yurt içinde katılarak bizlere destek veren değerli katılımcılarımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından çalıştayın birinci oturumu yapıldı. Birinci oturumda Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Fahri Danışmanı Dr. Toros Özbek,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kültür Turizm Uzmanı Gürdal Bozkurt, Uşak Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ozan Çıtır, Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak birer sunum yaptı.  2. Oturumda Afjet A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Ömer Karahan, Uşak Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Kaan Özkuk, ODTÜ Petrol ve Doğalgaz Müh. Böl. Proj Dr. Mahmut Parlaktuna, Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz sunumunu yaptı. Kaymakam İrfan Demiröz'ün ilçemizin doğal güzellikleri ve turizm olanakları hakkında yapmış olduğu sunumu büyük beğeni topladı.

Kaymakam Demiröz; “Banaz-Frigya Termal-Doğal Yaşam- Şifa Merkezi Turizm Destinasyonu sunumunda; ilçemiz Hamamboğazı Termal Turizm bölgesinde yapımı başlanmış ve planlanan turizm yatırımları,  kültür ve doğa turizm turları, ilçede bulunan göletler, alabalık tesisleri, yaylalar, Anıt Ağaç, Murat Dağı Kayak Merkezi, Evrendede Mesire Alanı, Jeotermal kaynaklı tarımsal turizm Sera OSB kurma çalışmaları hakkında bilgiler vererek,  jeotermal tedavi, kür merkezleri oluşturulması, turizm yatırımlarında bürokrasinin en aza indirilmesi, tanıtım ve pazarlamaya önem verilmesi konularında önerilerde bulundu.

Banaz’ın diğer jeotermal merkezlerden farklı olarak, Kırsal turizm, tarımsal turizm, kültür turizmi, doğa turizminin hepsinin bir arada Banaz’da yaşamanın mümkün olduğunu belirten Kaymakam Demiröz; Jeotermal ve kırsal turizmin bir arada olması, suyunun, doğasının ön planda olması İlçemizin en önemli özelliğidir. Ulaşım yönünden elverişli olması, tesislere ulaşım kolaylığı, yapılacak olan hızlı tren projesi güzergahının ilçeden geçecek olması da avantajlarından biridir. Jeotermal turizm ile kırsal turizmin tam entegrasyonunun Banaz’da sağlanacağına yürekten inanıyoruz. Şehir stresinden uzakta yeşil doğada ziyaretçilerin huzur bulmasını sağlamak hedefimizdir. Mutlu kalpler, güçlü beyineri doğurur. 

MUTLULUK SİZE GELMEZ, SİZ MUTLULUĞA GİDECEKSİNİZ,

O MUTLULUĞU DA BANAZ'IN DOĞASINDA BULACAKSINIZ...

HAYAT KARAR VERİLECEK BİR SEÇİMDİR

YA ÇOK PARA-ŞÖHRETİ

YA DA SAĞLIK-MUTLULUĞU SEÇERSİNİZ

ÇOK AZ İNSAN HER İKİSİNE DE SAHİPTİR.

SİZLER HER İKİSİNE DE SAHİP OLMAK İSTİYORSANIZ, TURİZMDE BANAZ'I KEŞFEDİN.” Dedi.

İki gün süren çalıştayın ikinci gününde; İlçemiz Evredede Mesire alanında yapılan kahvaltının ardından, Bahadır Köyü Tepedelen Mevkii Anıt Ağaç gezildi. Bahadır Köyü halkıyla sohbet eden Sn. Valimiz Salim Demir Anneler günü münasebetiyle, tüm annelerin Anneler Gününü kutladı. Sn. Vali Salim Demir ve Kaymakam İrfan Demiröz Bahadır Köyü Muhtarı ve köy halkına içten ve sıcak karşılamaları için teşekkür etti. Hamamboğazı termal turizm bölgesinde yapılması planlanan otelin yeri ve Banaz Belediye Başkanlığınca yapımı devam eden günübirlik jeotermal tesisin gezilmesinden sonra Uşak Kayaağıl bölgesi ziyareti ve Arkeoloji müzesi, Büyük Uşak Kanyonları, Blaundus antik kenti ziyaret edilmek üzere ilçemizden ayrıldılar.

Kaynak:Banaz Kaymakamlığı Web Sitesi

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER